Show Filters

Toont alle 8 resultaten

Show Filters

Toont alle 8 resultaten

Toepassingen eiken houten balken

In onze collectie balken vind je stevige constructiebalken die breed inzetbaar zijn. Ze zijn sterk genoeg om grote overspanning te dragen. Wil je een pergola in je tuin, een schuurtje of een grote overkapping? Dan zijn onze stevige eikenhouten balken jouw antwoord. Maar ook voor hooibergen of boerenschuren gebruikt men vaak eiken balken. We hebben ze in verschillende lengtes, tot wel 6 meter. Naast balken kun je bij ons ook bezaagde planken vinden. In dezelfde robuuste uitstraling waar eikenhout bekend om staat.

Eiken houten gordingen

Ga je aan de slag met een beschoeiing? Kies dan voor de eiken gordingen. Dit zijn balken die je horizontaal plaatst over een kering. Dat maakt dat het de constructie versterkt en kan er minder schade aan ontstaan. De gording kun je zowel aan één als aan twee zijden gebruiken.

Op zoek naar hout voor meubels in huis in plaats van in de tuin? Bekijk dan ook eens onze collectie oud hout of onbekantrecht meubelhout.

Duurzaam en populair hout: eiken

Waar eikenhout ook om bekend staat, is zijn duurzaamheid. Onbehandeld gaat het zelfs al ruim 20 tot 25 jaar mee. Dankzij het stevige karakter, is eiken een prima alternatief voor hardhout. Om de levensduur te verlengen en ook om het hout mooi te houden, kun je het hout behandelen met een beschermende beits of coating.

Eikenhouten balken reageren op weersinvloeden en temperatuurverschillen. Zo zet het hout uit bij kou en krimpt het bij warmte. Dat zorgt wel voor lichte scheuren en vervormingen in het hout. Maar dat draagt alleen maar meer bij aan het robuuste uiterlijk van eikenhout. Net als de noesten. Ook de kleur van het hout verandert door die weersomstandigheden. Wat niet verandert is de kwaliteit van het hout en dat maakt het ook zo’n populaire houtsoort.

Houten balken kopen? MH Vloeren Roermond.

Kies jouw gewenste constructiebalk en je kunt het meteen bestellen in onze webshop. We leveren snel door heel Nederland op het door jou opgegeven adres. Handig, want dan hoef je zelf niet een kar achter jouw auto te regelen. Onze levertijd bedraagt binnen de 3 tot 5 werkdagen. Ben je in de buurt van Limburg of woon je zelfs in deze mooie provincie? Kom dan gerust langs in onze winkel in Roermond.