Kurkvloer

Een kurkvloer kopen is iets wat steeds meer mensen doen. Het is een 100% natuurlijk product, is lekker zacht aan de voeten en bij ons al te verkrijgen vanaf 14,75 euro per m2. We hebben ze in diverse natuurlijke en warme kleuren. Kurk biedt nogal wat voordelen, waaronder dat het gemakkelijk is in onderhoud. En het leggen? Dat kunnen wij voor je doen als je ook bij ons in Limburg woont.

Kurkvloer
Show Filters

Toont alle 8 resultaten

4 voordelen van een kurkvloer

Naast dat kurk weer eens wat anders is dan laminaat of hout (en dus unieker), biedt het de volgende 4 voordelen:

  • Isolerende werking

Naast dat je kurkvloer warm oogt, houdt dit type vloer ook nog eens de warmte vast. Het blijft daardoor langer lekker behaaglijk warm in huis.

Die isolerende werking geldt ook voor geluid: het werkt geluiddempend.

  • Onderhoudsvriendelijk

Een kurkvloer heeft een beschermende laklaag wat antistatisch werkt. Dat betekent dat stof zich niet hecht aan de vloer. Het blijft er los op liggen, waardoor je het ook weer makkelijk kunt schoonmaken. Stof en vuil is dus eenvoudig op te ruimen. Dat maakt dit type vloer ook erg geschikt voor mensen met astma. Meer over het schoonhouden van de vloer vind je verderop deze pagina.

  • Grote draagkracht

Belangrijk is dat de vloer geplaatst wordt op een vlakken en stevige ondergrond. Onze vakmensen kunnen je precies uitleggen en bepalen wat er aan die ondergrond nog moet gebeuren voordat de kurkvloer erop kan.

De reden waarom die ondergrond zo vlak en stevig moet zijn, is omwille van het draagvlak. Zware objecten die je op de vloer zet (denk aan een boekenkast) kunnen druksporen achterlaten. Nou is kurk wel een heel rekbaar product, waardoor het ook snel weer zijn oorspronkelijke vorm zal aannemen. Mits je een stevige en vlakke ondervloer hebt. Anders zul je die druksporen altijd blijven zien.

  • Te gebruiken in verschillende ruimtes

Een kurkvloer kun je overal leggen. Op kantoor, in winkelpanden maar ook in je woonkamer en zelfs in vochtige ruimtes als de badkamer. Kurk is namelijk bestand tegen water.

Kurkvloer (laten) leggen

Een kurkvloer kun je zelf plaatsen, maar veel mensen besteden het liever uit. Het scheelt jou tijd en je weet dat je vloer snel maar ook goed gelegd wordt. Wij kunnen de kurkvloer voor je leggen als je in de buurt van Roermond woont. Neem daarvoor te allen tijde contact met ons op.

Gemakkelijk in onderhoud

Een stofzuiger en een dweil met een speciale kurkreiniger. Dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt bij het onderhouden van je kurkvloer. Gebruik geen chemische producten voor dweilen. Dat kan de toplaag van je vloer namelijk beschadigen. Iets gemorst? Geen nood. Door de slijtvaste laklaag hoef je je niet zorgen te maken om vlekken. Laat het natuurlijk niet te lang liggen, want dat is dan weer niet goed voor je vloer.

De vloer is stevig, maar krassen kunnen wel ontstaan. Gebruik daarom vilt onder je meubels, zodat je krassen en andere beschadigingen voorkomt.

Groot onderhoud

Na verloop van tijd kan het zijn dat je vloer meer vuil aan lijkt t trekken. En dat de vloer ook wat vlekkerig wordt. In dat geval is de vloer te vaak gepolished. Polish beschermt je vloer tegen vet en vuil. Oplossing? Verwijder de polish lagen met een zogeheten remover (ook wel stripper genoemd). Dit verwijdert de oude polish en kun je weer een nieuwe laag aanbrengen. Je vloer is weer als nieuw.