Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Eiken boomstamplank of boomschorsplank

Onbekantrecht hout – in de volksmond vaak boomstamplank of boomschorsplank genoemd – is veel breder dan een bekantrechte plank. Dat is omdat de ruwe schors- en spintrand niet is afgezaagd. Dat geeft een prachtige, natuurlijke uitstraling aan de tafel die je wilt maken, een decoratieve wandplank of vensterbank. Maar ook buiten komt die robuuste uitstraling prima tot zijn recht. Veel mensen gebruiken de onbekantrechte eiken houten planken voor de schutting. Neem daarvoor ook eens een kijkje bij de balken die je er voor nodig gaat hebben.

Eikenhout kan prima buiten gebruikt worden. Het hout beschikt namelijk over duurzaamheidsklasse II en daarmee heel geschikt voor diverse buitentoepassingen. Naast de eerder genoemde schutting kun je onbekantrechte meubelhout ook prima voor een tafel voor op jouw terras gebruiken (of voor een prachtige houten tafel in de eetkamer). Of als onderdeel van uw tuinhuis of pergola. Je kunt het zelfs onbehandeld toepassen. Wel gaat het na verloop van tijd vergrijzen.

Vochtgehalte

Onze planken zijn kunstmatig gedroogd tot ongeveer 12%. Het voordeel daarvan is dat het de werking van het hout verminderd en daardoor stabieler is wanneer je het binnenshuis gebruikt. Wil je de planken nu bestellen, maar er volgende week bijvoorbeeld mee aan de slag gaan? Laat dan de krimpfolie nog even zitten. Sla de planken op in een droge ruimte met het liefst iets ervoor. Dit voorkomt dat er verkleuring kan optreden.

Verschillende afmetingen

Standaard hebben we de onbekantrechte eikenhouten planken liggen in verschillende breedtes en diktes. De dikste variant is 65 mm dik en heeft een breedte tussen de +/-300 en 450mm. Liever iets minder in dikte? Dan kom je in de plank met 40mm in dikte en daarbij een gemiddelde breedte  +/-250 en 400mm. Lengtes lopen tot 4 of 5 meter. Natuurlijk kun je net andere afmetingen nodig hebben. Geef dat aan ons door en zorgen dat jij de plank in de juiste afmetingen kunt gebruiken.

Onbekantrecht meubelhout? Bestel bij MH Vloeren

Omdat het dus gemiddelde afmetingen zijn, kunnen we dit helaas niet aanbieden in de webshop. Neem dus altijd even contact op als je deze planken via ons wilt bestellen. Dan helpen we je graag op die manier verder. Natuurlijk ben je ook altijd welkom in onze winkel in Roermond.