Show Filters

Toont alle 8 resultaten

Show Filters

Toont alle 8 resultaten

Het belang van een goede ondervloer

De laag onder je laminaat-, parket,- of PVC vloer is heel belangrijk. Om meerdere redenen. Ten eerste omdat het isolerend werkt. In de winter houdt het de warmte vast, zodat je niet op een koude vloer hoeft te lopen. En het scheelt je in stookkosten.

Ten tweede heeft een ondervloer een geluiddempende functie. Dat is voor jezelf fijn omdat het dan niet zo klinkt als je eroverheen loopt. Maar ook is het belangrijk voor als je onderburen hebt. Ook zij willen geen geluidsoverlast. Lopen doe je immers vrij vaak.

Ten derde kunnen ondervloeren vocht tegenhouden. Voor vloeren als laminaat is dat goed, omdat deze zelf niet tegen vocht. Gaan ze bol van staan als dat teveel wordt.

Tot slot verlengt het de levensduur van je vloer. Zo voorkomt het dat de klikverbinding van je laminaatvloer niet kapot springt. Of dat de betonnen ondervloer niet je vloer beschadigd.

Alle diverse soorten ondervloeren vind je hier bij de vloerenwinkel in Limburg.

Waar op letten bij ondervloeren?

De volgende factoren spelen een rol bij je keuze voor ondervloer:

  • Is je ondergrond egaal? Kies dan voor een ondervloer met egaliserend vermogen
  • Onderburen? Let dan op de mate van geluid reduceren.
  • Geen onderburen? dan hoef je niet perse te kiezen voor een geluiddempende werking, maar het woont wel zo rustig.
  • Vloerverwarming? Dan moet de ondervloer vooral niet die warmte tegenhouden. Kies dus voor een ondervloer met lage warmteweerstand zoals Heatfoil.

Egaliserend vermogen

Hoe egaal is je ondervloer en kun je met een ondervloer oneffenheden wegwerken? Een dikkere ondervloer zal dat sneller kunnen. Heb je grotere oneffenheden op je ondergrond van meer dan 5 mm?  Dan kun je eerst spaanplaten gebruiken. Is er een hoogteverschil in de ondergrond? Dus loopt de grond scheef met een niveauverschil van 0.5 cm of meer? Dan moet je eerste de vloer egaliseren. Dat kan met een egalisatiemortel.

Welke ondervloer laminaat en PVC?

Een ondervloer moet dus echt bij je vloer passen. Heb je een PVC vloer? Dan kun je niet zomaar daar een ondervloer voor laminaat onder leggen. PVC vloeren zijn namelijk dunner dan laminaat en hebben daarom een ondervloer nodig met een hogere drukvastigheid.

Tot 20 jaar garantie

Bij MH Vloeren gaan we voor kwaliteit. En mocht er toch iets misgaan? Bijvoorbeeld omdat je bestelling tijdens het transport onverhoopt is beschadigd? Of omdat er andere schade ontstaat wat ongewoon is? Dan kun je een beroep doen op je garantie. Die is bij ons 15 tot 20 jaar.