Show Filters

Toont alle 12 resultaten

Show Filters

Toont alle 12 resultaten

Voordelen parketvloer

Een parketvloer brengt van zichzelf sfeer mee in elke ruimte in huis. Ook heeft de vloer een lange levensduur, wat natuurlijk een groot voordeel is. De vloer kan ook tegen een stootje dat dus zorgt voor die lange levensduur. Goed onderhoud is daarbij ook van belang. Bij een beschadiging in de vloer is deze ook nog eens prima te repareren. Andere voordelen van een parketvloer zijn:

  • Een parketvloer is ecologisch
  • Bij een grondige schuurbeurt blijven oude parketvloeren waanzinnig mooi ogen
  • Een mooie parketvloer geeft je woning meer waarde
  • Parket isoleert beter dan andere vloeren

Vaak wordt er nog getwijfeld tussen een laminaat– of een parketvloer. De twijfel zit hem vaak vooral in de prijs. Een vloer van parket kan een relatief grote investering zijn vanwege de materiaalkosten en het vakmanschap dat nodig is om de vloer te maken en te leggen. Laminaat is doorgaand goedkoper dan parket, omdat het niet gemaakt is van hout, maar kunststof.

Belangrijke informatie over parketvloer

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen heeft een parketvloer een lange levensduur, waardoor je er lang van kunt genieten. Mits je natuurlijk de vloer ook goed en zorgvuldig onderhoud . Ook al onderhoud je de vloer prima, er kan altijd iets van schade ontstaan, zoals slijtage. Heb je bijvoorbeeld een laminaatvloer liggen, dan zul je toch al snel een nieuwe vloer aan moeten schaffen bij beschadiging. Echte krassen en putten krijg je namelijk nooit meer weg.  Dat is anders met parket, met hout dus. Door de vloer te laten schuren en opnieuw te laten behandelen, is die niet van nieuw te onderscheiden. Je kunt daardoor lang genieten van je vloer.

Het is bij een parketvloer wel van belang dat je rekening houdt met het krimpen en uitzetten van de vloer. Je dient dus altijd rekening te houden met het seizoen. Is het droog, dan kan de parketvloer zomaar eens iets gaan krimpen. Is het warm en vochtig, dan kan de vloer juist iets uitzetten. Bij dit gegeven dient bij het leggen rekening gehouden te worden, nog een reden om dit door experts te laten doen.

Parketvloer kopen bij MH Vloeren

Wanneer je kiest voor een parketvloer, dan kies je voor een vloer die sfeervol is en warme uitstraalt. Het hebben van een parketvloer bied je ook meerdere voordelen die zeker de overweging waard zijn om aan te schaffen. Mocht je nu nog een vraag hebben over een parketvloer of over één van onze andere vloeren. Neem dan gerust contact met ons op.

Wij helpen je graag persoonlijk verder!