Show Filters

Resultaat 1–24 van de 26 resultaten wordt getoond

Show Filters

Resultaat 1–24 van de 26 resultaten wordt getoond

Plinten zorgen dus voor een mooie afwerking van de vloer.  Zonder een plint zie je namelijk een spleet of kier tussen de vloer en de muur zitten. Niet een heel mooi gezicht maar is meteen ook een ruimte waar stof in ontstaat. Om die naad zo mooi mogelijk weg te werken, is het belangrijk dat je een plint met de juiste afmeting kiest. En daarbij hebben we ook verschillende soorten plinten:

  • Plakplinten
  • Stijlplinten: overzet, blok en met kabelgoot
  • Staande plinten (ook wel muurplint)

Plakplinten

Om de ruimte tussen je vloer en de wand te bedekken gebruik je meestal plakplinten. Deze leg je plat op de vloer en zijn zelfklevend, waarmee je het zo op de vloer plakt. Je kunt een plakplint in principe voor verschillende vloeren gebruiken, zoals tegels of parket. Maar laminaat is wel de meest gebruikte vloer voor dit soort plinten. Onze plakplinten hebben een lengte van 240 cm. Met een plintschaar knip je het nauwkeurig in de afmeting die je nodig hebt.

Stijlplinten

Zijn je oude plinten toe aan vervanging, maar zijn ze maar moeilijk te verwijderen? Een stijlplint overzet (overzetplint) is dan de ideale oplossing. Deze hebben een uitsparing aan de achterkant, waardoor je het eenvoudig over de oude plint heen kunt plaatsen. De ruimte ziet er hierdoor snel weer netjes uit. Bovendien voorkom je ook beschadigingen aan de muur en vloer, als je de oude plint – die erg lastig is te verwijderen – toch gaat loshalen.

Stijlplinten hebben we ook met een kabelgoot. Ideaal voor als je kabels uit zicht wilt hebben. Je kunt ze nu dus achter je plint wegwerken. Moet er een kabel weg of juist bij gelegd worden? Dan kun je er altijd weer op een makkelijke manier bij door plint even opzij te schuiven. De stijlplinten toepasbaar op elke vloer en zijn overschilderbaar in elke kleur. Je legt ze niet óp de vloer, zoals de hierboven genoemde plakplinten, maar je plaatst ze staand tegen de muur.

Staande plinten

Staande plinten plaats je – net zoals de eerder genoemde stijlplinten – langs de muur. Opstaande plinten, zoals ze ook wel worden genoemd, zijn populairder dan bijvoorbeeld plakplinten die je plat op de vloer legt tegen. Daarbij verbloem je ook mooi eventuele oneffenheden van de muur.

Plinten kopen bij MH Vloeren

Bij MH Vloeren kun je in onze winkel in Roermond verschillende (vloer)plinten bekijken, vergelijken en kopen. Woon je niet in de buurt? Ook dan kun je onze plinten eenvoudig bekijken en aanschaffen. Dan zorgen wij ervoor dat je je bestelling netjes krijgt toegestuurd. Boven de 500 euro doen we dat gratis. Wil je eerst advies? Bel of mail ons dan gerust.