Show Filters

Toont alle 5 resultaten

Show Filters

Toont alle 5 resultaten

Vloer stofzuigen

Laminaat, PVC en kurkvloeren kun je heel eenvoudig schoonhouden door te stofzuigen en regelmatig te dweilen. Heb je een vloer met een v-groef zoals bij laminaat? Daar kan vuil ook verstopt zijn. Geef er dus even extra aandacht aan als je met de stofzuiger er bij langs gaat. En gebruik natuurlijk ook de borstel opzetstuk om krassen op je vloer te voorkomen.

Niet te vochtig dweilen

Ondanks dat onze vloeren heel goed tegen vocht kunnen, is het wel goed dat je de dweil niet te nat maakt. Want dat trekt uiteindelijk dan wel door en dat wil je niet. Plasvormingen wil je ook niet te lang laten liggen bijvoorbeeld.

vloer onderhoud dweilen

Als je dan gaat dweilen, doe dat dan met een zacht reinigingsmiddel en gebruik geen allesreiniger. Ondanks dat het woord “allesreiniger” klinkt alsof je ook je vloer er weer schoon van krijgt, kan je laminaat- , pvc-, en kurkvloer er dof van worden. Schuurmiddelen moet je al helemaal laten staan. Gebruik in plaats daarvoor de mFLOR clean mat of de Lecol Care Cleaner voor regelmatig schoonmaken.

Onderhoud houten vloer

Voor onderhoud van je houten vloer geldt min of meer hetzelfde: stofzuigen en dweilen. Heb je een gelakte houten vloer? Behandel je vloer dan eens per jaar met een polish, zodat de laklaag mooi blijft. Denk je erover om een ongelakte houten vloer te kopen? Zet de vloerplanken dan in de hardwax olie. De combinatie van wax en olie beschermt het hout tegen vocht en vuil en je kunt het zelf eenvoudig aanbrengen.