Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Gedroogde eikenhouten balken

Het drogen van de houten balken voorkomt dat het later gaat krimpen of uitzetten. Dat heeft natuurlijk een negatieve invloed op zowel het uiterlijk en de toepassing van het hout. Ook de dikfineer lamellen zijn gedroogd. Dat drogen kan op twee manieren: ‘aan de lucht’ (wind gedroogd) en kunstmatig.

Na het natuurlijk droogproces van wind drogen is het grootste gedeelte van de werking uit het hout weggehaald. Dat maakt dat het hout prima voor in de tuin kunt gebruiken, zoals voor jouw schuur of stalling. Kunstmatig drogen van hout gebeurt met droogovens en is vooral voor eikenhout goed wat binnenshuis wordt gebruikt. Dit om scheurvorming en scheeftrekken van het hout te voorkomen.

Wind gedroogd

Bij wind gedroogd wordt het eikenhout buiten te drogen gelegd op latten. De beste manier is dat het hout onder een overkapping ligt, maar wel met de zijkanten open. Zo kan de wind er mooi doorheen waaien. Doordat het hout op latten ligt, droogt het eikenhout op een gelijkmatige manier. Hoe droger het hout, des te minder het gaat uitzetten of krimpen.

Kunstmatig gedroogd

Kunstmatig drogen gebeurt met traditionele droogovens. Doordat dit vandaag de dag compleet computergestuurd is, kan hiermee precies de optimale droogkwaliteit behaald worden. Het hele droogproces gaat 24/7 door.

Al met al is het drogen wel een tijdrovende klus. Dunnere planken, zoals de dikfineer, hebben een kortere droogtijd nodig dan onze gedroogde balken. Afhankelijk van de dikte kan het hele drogen zo een aantal maanden in beslag nemen. Natuurlijk is dat droogproces al geweest en kun je nu de balken of het dikfineer hout bij ons kopen. Je kunt de oorspronkelijke houtkleur behouden of bewerking naar keuze.

Speciaal hout kopen bij MH Vloeren

Zowel de gedroogde balken als de dikfineer lamellen kun je eenvoudig bij ons online bestellen. Gemiddeld is onze levertijd tussen de 3 en 5 werkdagen. Woon je in de omgeving van Roermond of ben je toevallig in de buurt? Dan ben je altijd welkom in onze winkel. Ook hier helpen we je graag verder. Hier kun je het gewenste hout ook meteen meenemen, maar we bezorgen het net zo graag.